YOĞURTLU PEYNİR TARİFİ
MALZEMELER
- 3 kg süt kaynamamış süt
- 1 kg yoğurt
- Tuz
HAZIRLANIŞI
* 3 kg süt çiğken ocağa alınır ve kaynamaya kadar ısıtılır.
* Yoğurdun üzerine tuz eklenip çırpılır ve süt taşma durumuna geldiğinde yoğurt süte azar azar dökülür ve karıştırılır.
* Karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakılır.
* Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alınır.
* Eşarp veya tülbent boş bir tencerenin üzerine açılır.
* Karışımın eşarbın üzerine dökülerek süzülür.
* Eşarp tencereden çıkarılır ve düz bir zemine konulur.
* Karışıma dairesel bir şekil vermek için biraz bastırılır ve üzerine ağırlık konulur. ( Tencereyi üzerine ağırlık olarak koyabilirsiniz )
* 15 - 20 dk sonra peynir hazır.
! Üzerine ağırlık koymadan da sadece suyunu süzüp tüketebilirsiniz.
! Tuzlu veya tuzsuz yapılabilir.
Afiyet olsun...:)
Videolu anlatım: @hataydamaktadi instagram hesabımda
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder