25 Eylül 2016 Pazar

YOĞURTLU PEYNİR TARİFİ

YOĞURTLU PEYNİR TARİFİ


MALZEMELER

  • 3 kg süt kaynamamış süt
  • 1 kg yoğurt
  • Tuz


HAZIRLANIŞI

* 3 kg süt çiğken ocağa alınır ve kaynamaya kadar ısıtılır.

* Yoğurdun üzerine tuz eklenip çırpılır ve süt taşma durumuna geldiğinde yoğurt süte azar azar dökülür ve karıştırılır.

* Karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakılır.

* Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alınır.

* Eşarp veya tülbent boş bir tencerenin üzerine açılır.

* Karışımın eşarbın üzerine dökülerek süzülür.

* Eşarp tencereden çıkarılır ve düz bir zemine konulur.

* Karışıma dairesel bir şekil vermek için biraz bastırılır ve üzerine ağırlık konulur. ( Tencereyi üzerine ağırlık olarak koyabilirsiniz )

* 15 - 20 dk sonra peynir hazır.

! Üzerine ağırlık koymadan da sadece suyunu süzüp tüketebilirsiniz.

! Tuzlu veya tuzsuz yapılabilir.



Afiyet olsun...:)


Videolu anlatım: @hataydamaktadi instagram hesabımda



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder