21 Eylül 2016 Çarşamba

KABAKLI BULGUR PİLAVI

KABAKLI BULGUR PİLAVI



MALZEMELER

  • 5 adet küçük boy kabak
  • 2.5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

* Kabaklar küp küp doğranır ve tencerenin içine konur. Üzerlerine 2 su bardağı soğuk su eklenip ocağa alınır. Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve 5 dk daha kaynatılır. Biraz tuz eklenir.

* 2.5 çay bardağı pilavlık bulgur tencereye kabakların üzerilerine eklenir ve biraz karıştırılır.
Bulgur eklendikten sonra tencerenin kapağı hava alacak şekilde kapatılır. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Bulgurlar bütün suyu çektikten sonra tencerinin altı kapatılır. Hemen ardından 1 çay bardağı zeytinyağı üzerine dökülür. Döküldükten sonra iyice karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak 5 - 8 dk demlenmeye bırakılır. Yemek hazır.

! Çok sağlıklı, lezzetli ve hafif bir yemektir.



Afiyet olsun... :)


Videolu anlatım: @hataydamaktadi instagram hesabımda










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder