HATAY USULÜ KISIR
MALZEMELER
- 3 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydonoz
- 1 demet nane
- 2 domates
- 2 salatalık
- 1 bağ yeşil soğan
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Kimyon ve fesleyen
HAZIRLANIŞI
Bulgurun üzerine yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Bulgurlar şişene kadar biraz beklenir. Bütün malzemeler doğranır. Bulgurun üzerine önce salçalar, kimyon ve fesleyen koyulur. Bulgur malzemeleri iyice yiyene kadar yoğurulur. Önce iki yemek kaşığı kadar nar ekşisi ardından yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenir. İyice karıştırılır. Daha önceden doğranmış olan malzemeler bulgurun üzerine eklenir ve karıştırılır. Yenmeye hazır.
Afiyet olsun... :)
Videolu anlatım: @hataydamaktadi İnstagram hesabımda
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder