3 Eylül 2016 Cumartesi

TAVUKLU BULGUR PİLAVI ( MEYHANE PİLAVI )

TAVUKLU BULGUR PİLAVI


MALZEMELER


   

  • 4 tane bütün but
  • 3 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz


HAZIRLANIŞI

* Tavuklar 20 - 25 dk  1.5 litre su ile haşlanır ve suyu pilavda kullanılmak üzere bir kaba süzülür.

* Soğan ve biberler şu  şekilde doğranır.


* Zeytinyağı başka bir tencereye dökülür.

* Zeytinyağının üzerine salça eklenir ve 30 - 40 sn kavurulur.

* Soğanlar salçanın üzerine eklenir ve 30 - 40 sn kavurulur.

* Ardından biberler eklenir ve 20 sn kadar hepsi birlikte kavurulur.

* 3 çay bardağı bulgur eklenir iyice karıştırılır.

* Hazırlanan karışımın üzerine 11 çay bardağı tavuk suyu eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve kısık ateşte 15 dk kadar suyunu çekene kadar pişirilir.

* Altı kapatıldıktan sonra 10 dk demlenmeye bırakılır. Yemek hazır.

! İsterseniz tavukları küçük parçalara ayırıp pilavla karıştırabilirsiniz.

! Bu tarif 4 kişiliktir.



Bu da son hali  afiyet olsun :)



İnstagram hesabım : @hataydamaktadi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder