TAVUKLU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
- 4 tane bütün but
- 3 çay bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
* Tavuklar 20 - 25 dk 1.5 litre su ile haşlanır ve suyu pilavda kullanılmak üzere bir kaba süzülür.
* Soğan ve biberler şu şekilde doğranır.
* Zeytinyağı başka bir tencereye dökülür.
* Zeytinyağının üzerine salça eklenir ve 30 - 40 sn kavurulur.
* Soğanlar salçanın üzerine eklenir ve 30 - 40 sn kavurulur.
* Ardından biberler eklenir ve 20 sn kadar hepsi birlikte kavurulur.
* 3 çay bardağı bulgur eklenir iyice karıştırılır.
* Hazırlanan karışımın üzerine 11 çay bardağı tavuk suyu eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve kısık ateşte 15 dk kadar suyunu çekene kadar pişirilir.
* Altı kapatıldıktan sonra 10 dk demlenmeye bırakılır. Yemek hazır.
! İsterseniz tavukları küçük parçalara ayırıp pilavla karıştırabilirsiniz.
! Bu tarif 4 kişiliktir.
Bu da son hali afiyet olsun :)
İnstagram hesabım : @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder