6 Eylül 2016 Salı

TOPAK ÇÖKELEK TARİFİ

TOPAK ÇÖKELEK


MALZEMELER





  • 2 kg çökelek
  • 4 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleyen
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

* 2 kg çökeleğin üzerine bütün baharatlar eklenir.

* 10 dk kadar iyice yoğurulur. 

* 10 dk sonunda kıvama gelince harçtan bir avuç kadar çıkarılıp topaç şeklini alana kadar yuvarlanır.

* Bir tepsinin üzerine temiz bir bez koyulur ve üzerine havlu kağıt serilir. Hazırladığımız topaç şeklindeki çökelekler üzerine teker teker dizilir.

* Her gün bez değiştirilir ve 4 - 5 gün güneş gören bir yerde kurumaya bırakılır. Kurumadan da tüketilebilir.

! Bu çökelek biberli ekmeğin yapımında ve çökelekli böreğin yapımında kullanılır.





Kahvaltıda zeytinyağı ile yenilebilir.




Afiyet olsun... :)

İnstagram hesabım: @hataydamaktadi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder