TOPAK ÇÖKELEK
MALZEMELER
- 2 kg çökelek
- 4 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 3 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 yemek kaşığı kuru fesleyen
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
* 2 kg çökeleğin üzerine bütün baharatlar eklenir.
* 10 dk kadar iyice yoğurulur.
* 10 dk sonunda kıvama gelince harçtan bir avuç kadar çıkarılıp topaç şeklini alana kadar yuvarlanır.
* Bir tepsinin üzerine temiz bir bez koyulur ve üzerine havlu kağıt serilir. Hazırladığımız topaç şeklindeki çökelekler üzerine teker teker dizilir.
* Her gün bez değiştirilir ve 4 - 5 gün güneş gören bir yerde kurumaya bırakılır. Kurumadan da tüketilebilir.
! Bu çökelek biberli ekmeğin yapımında ve çökelekli böreğin yapımında kullanılır.
Kahvaltıda zeytinyağı ile yenilebilir.
Afiyet olsun... :)
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder