MEŞHUR HATAY HUMUSU
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
* Akşamdan ıslatılan nohutlar yaklaşık 30 - 40 dk haşlanır.
* Nohutların suyu süzülür. Daha sonra kullanmak için suyundan bir kase kenara ayrılır.
* Nohutların bir kısmı süzgece alınır. Süzgecin altına bir kap konulur. Nohutlar süzgeçten geçebilecek kıvama gelene kadar ezilir. Nohutların üzerine, ayırmış olduğumuz nohut suyundan ekleyerek süzgeçten geçişini kolaylaştırırız. Bu işlem nohutlar bitene kadar yapılır.
* İki diş sarımsak elde ettiğimiz nohutun üzerine ezilerek eklenir. Yarım limon suyu, tuz ve tahin eklenir ve iyice karıştırılır.
Yenmeye hazır afiyet olsun :)
! Artan humus dondurucuda 3 - 4 hafta tazeliğini korur.
* Üzerini süslemek için kimyon ve pulbiber kullanabilirsiniz.
* Üzerine isterseniz zeytinyağı yerine tereyağını eritip koyabilirsiniz.
* Üzerine isterseniz zeytinyağı yerine tereyağını eritip koyabilirsiniz.
İnstagram hesabım: @ hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder