2 Eylül 2016 Cuma

KAĞIT KEBABI

HATAY'IN MEŞHUR KAĞIT KEBABI



MALZEMELER


  • 1 kilo kıyma ( dana eti )
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 demet maydonoz
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

*Biber, maydonoz ve sarımsak ince kıyılır.


*Kıyılan malzemelerin üzerine et koyulur, 1er çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. Hepsi iyice karışana kadar yoğurulur.

*Hazırlanan harç 4 eşit parçaya bölünür. Bir tane yağlı kağıt 4 eşit parçaya bölünür. Et yağlı kağıdın üstünde yuvarlak biçiminde açılır.


*220 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.


Yemeğimiz yenmeye hazır.



Afiyet olsun... :)

Videolu anlatım: @hataydamaktadi İnstagram hesabımda

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder