HURMA REÇELİ
MALZEMELER
- 2 kg hurma
- 4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
* Hurmaların kabukları soyulur. Soyulan hurmalar dilimlenir.
* Dilimlenmiş hurmaların üzerine 4 su bardağı şeker konulur ve akşamdan sabaha kadar bir tencerede bekletilir.
* Tencereye 1 su bardağı su eklenir, iyice karıştırılır ve ocağa alınıp kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 - 45 dk kadar kaynatılır. ( Reçel kaynarken tencerenin kapağını kapatmayın su taşabilir )
* Yarım limon suyu eklenir ve sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevirilip soğumaya bırakılıp.
! Kavanoz açılmadan buzdolabı dışında ışık almayan ortamda 1 yıl kadar uzun bir süre bozulmaz.
Afiyet olsun... :)
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder