15 Eylül 2016 Perşembe

HURMA REÇELİ TARİFİ

HURMA REÇELİ


MALZEMELER



  • 2 kg hurma
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI

* Hurmaların kabukları soyulur. Soyulan hurmalar dilimlenir.

* Dilimlenmiş hurmaların üzerine 4 su bardağı şeker konulur ve akşamdan sabaha kadar bir tencerede bekletilir.

* Tencereye 1 su bardağı su eklenir, iyice karıştırılır ve ocağa alınıp kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 - 45 dk kadar kaynatılır. ( Reçel kaynarken tencerenin kapağını kapatmayın su taşabilir )

* Yarım limon suyu eklenir ve sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevirilip soğumaya bırakılıp.

! Kavanoz açılmadan buzdolabı dışında ışık almayan ortamda 1 yıl kadar uzun bir süre bozulmaz.




Afiyet olsun... :)




İnstagram hesabım: @hataydamaktadi 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder