MALZEMELER
- 1 kg iki defa çekilmiş kıyma
- 5 diş sarımsak
- 1 demet maydanos
- 2 tane kırmızı biber
- karabiber
- tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyma bir kaba alınır, üzerine rondoda ince çekilmiş biber,maydanos ve sarımsak eklenir hemen ardından tuz karabiber eklenir ve iyice yoğurulur.
Yoğurma işi bittikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, ister çöp şişlere geçirin ister yuvarlayın, şekil vermek sizin tercihinize kalmış.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, şekil verilen etler tepsiye dizilir 200 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirilir
(pişirme süresi daha kısa yada uzun olabilir eti nasıl pişmiş seviyorsanız)
Pişen etler fırından alınır soğumadan sıcak sıcak servis edilir ve köfteler afiyetle yenir.
Yanında salata ve pirinç pilavı tercih ettim ayrıca soğan salatasıda olabilir
Afiyet olsun... : ) Instagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder