27 Ekim 2016 Perşembe

FIRINDA ET KÖFTE

 FIRINDA ET KÖFTE

MALZEMELER


  • 1 kg iki defa çekilmiş kıyma
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet maydanos
  • 2 tane kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz


HAZIRLANIŞI

Kıyma bir kaba alınır, üzerine rondoda ince çekilmiş biber,maydanos ve sarımsak eklenir hemen ardından tuz karabiber eklenir ve iyice yoğurulur.

Yoğurma işi bittikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, ister çöp şişlere geçirin ister yuvarlayın, şekil vermek sizin tercihinize kalmış.

 Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, şekil verilen etler tepsiye dizilir 200 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirilir

 (pişirme süresi daha kısa yada uzun olabilir eti nasıl pişmiş seviyorsanız)

Pişen etler fırından alınır soğumadan sıcak sıcak servis edilir ve köfteler afiyetle yenir.

Yanında salata ve pirinç pilavı tercih ettim ayrıca soğan salatasıda olabilir

Afiyet olsun... : )   Instagram hesabım: @hataydamaktadi
       


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder