16 Ekim 2016 Pazar

EV YAPIMI İSKENDER

EV YAPIMI İSKENDER

MALZEMELER


  • 300 gr et 
  • 2 dilim ekmek
  • 2 tane közlenmiş domates
  • 1 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • karabiber
  • tuz












            HAZIRLANIŞI

Buzlukta beklemiş et ince kıyılır, bir litre su ile tencerede 30 dakika kadar haşlanır, pişen etler sudan çıkarılır bir kenarda bırakılır.

 Domates salçası sulandırılır içine közlenmiş ve püre haline getirilmiş domatesler  salçanın üzerine eklenir, kısık ateşte 5, 7 dakika kadar kaynatılır.

 Ekmek birer lokma ebatlarında  doğranır üzerine çok hafif zeytinyağı ve bir tutam kekik koyup 170 derece fırında biraz kurutulur, 

2 kaşık tereyağı eritilir ve biraz köpürene kadar kaynatılır bu işlem kısık ateşte yapılır.

Etler tavada az tereyağı ile sotelenir, üzerine tuz karabiber koyulur.

 Diğer taraftan közlenmiş patlıcan ince doğranır servise hazır edilir.
.
Bütün malzemeler hazır hale geldiğinde servis edilecek tabağa, önce ekmek parçaları koyulur az et suyu ile ıslatılır, üzerine etler konur, etlerin üzerine  salça sosu dökülür  en üstede kızgın tereyağı dökülür tabağın kenarına süzme yoğurt, közlenmiş patlıcan koyulur arzu eden turşuda koyabilir ve artık iskender hazır hale gelir... 




                                                                     Afiyet olsun... : ) 

                                               İnstagram hesabım: @hataydamaktadi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder