6 Ekim 2016 Perşembe

TEPSİ KEBABI (SİNİ KEBABI)



               TEPSİ KEBABI (SİNİ KEBABI)


                     MALZEMELER


  • 500 gr orta yağlı kıyma (kuzu yada dana)
  • 2 Tane kuru soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Kırmızı biber
  • 1 Demetten biraz az maydonos
  • 1 Yemek kaşığından az tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Tuz 
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
(Baharat olarak sucuk baharatıda kullanılabir)



                  HAZIRLANIŞI

Soğan,sarımsak ve biber rondoda çok ince çekilir.
Maydonos tahtanın üzeride ince doğranır bütün malzemeler domates salçası ve tereyağı hariç hepsi etin üzerine koyulur yoğurarak malzemeler harmanlanır.




Harcı, pişireceğimiz tepsinin  içine eşit şekilde açıyor (borcam tepsi yada  fırına girebilen tepside olur)
bıçakla pizza dilimleri gibi kesikler atılır üzerine biber,soğan ve domates koyulur,(patates koyulabilir) domates salçasını bir kahve fincanını geçmeyecek kadar suyla sulandırıp üzerinde gezdirilir , 
tereyağı küçük parçacıklar şeklinde harcın üzerine dağınık koyulur,
önceden ısıtılmış fırında 220 derecede ben tam 40 dakika pişirdim arzu eden süreyi kısaltılabilir damak tadınıza göre 


Tepsi kebabımız hazır ...


Afiyet olsun....  : )
instagram hesabım: @hataydamaktadi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder