3 Ekim 2016 Pazartesi

ETLİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

ETLİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER



  • 1/5 KG HAŞLAMALIK ET KUZU YADA DANA FARK ETMEZ
  • 2 KASE NOHUT
  • 6 ÇAY BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR 
  • 2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
  • 2 TANE KURU SOĞAN
  • TUZ












HAZIRLANIŞI

Nohutlar akşamdan bir kabın içinde suda bekletilir sabaha kadar şişiyor

Tencerenin içine et koyulur üzerine 2/5 3 litre kadar su eklenir ocağa alınır kaynamaya bırakılır

Tencerenin kapağı hava alacak şekilde konur kaynadıktan sonra kısık ateşte 1/5 saat kadar kaynatılır
etin durumuna göre daha az yada çok olabilir, piştiğini anlamak için tadına bakın, tuz  pişmeğe yakın eklenir.

Etin piştiğinden emin olduktan sonra, başka bir tencereye bir süzgeç yardımı ile suyu süzülür, etler soğumaya bırakılır.

Akşamdan ıslatılan nohut suyu dökülür biraz yıkanır et suyunun içine konur
pişene kadar kaynatılır 10 15 dakika kadar, ama yinede tadına bakın piştiğine emin olun

Nohut piştikten sonra, suyu başka bir kaba boşaltılır et suyu bir kenarda bırakılır nohutun üzerine 6 çay bardağı, pilavlık bulgur koyulur hemen ardından kenarda duran et suyundan bulgurun üzerine
15 çay bardağı ölçülüp iyice  karıştırılır, kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı hava alacak şekilde konur ve kesinlik karıştırmadan suyunu çekene kadar kaynatılır.

( Ben normalde nohut piştikten sonra suyunu süzmem ve suyu ölçmem göz kararı yaparım ama yeni yapacaklar için ölçtüm daha garanti olsun diye )



2 Tane soğan ince doğranır, bir tavaya konur üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir, ocağa alınır soğanlar pempeleşene kadar pişirilir  pişen soğan, suyunu tam çekmiş olan bulgurun üzerine dökülür




Hemen ardından 1 çay bardağı zeytinyağı elenir iyice karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır 5 10 dk demlenmeye bırakılır





Etler didiklenir


Tercihe göre tencerenin içinde pilavla karıştırılabilir yada servis tabağına pilavın üzerine koyulabilir pilav hazır. Yanında közlenmiş biber tavsiye ediyorum ben tavada közledim...




                                                                   
                                                                  Afiyet olsun : )

                                             İnstagram hesabım: @hataydamaktadi

       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder