MALZEMELER
- 1/5 KG HAŞLAMALIK ET KUZU YADA DANA FARK ETMEZ
- 2 KASE NOHUT
- 6 ÇAY BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
- 2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 2 TANE KURU SOĞAN
- TUZ
HAZIRLANIŞI
Nohutlar akşamdan bir kabın içinde suda bekletilir sabaha kadar şişiyor
Tencerenin içine et koyulur üzerine 2/5 3 litre kadar su eklenir ocağa alınır kaynamaya bırakılır
Tencerenin kapağı hava alacak şekilde konur kaynadıktan sonra kısık ateşte 1/5 saat kadar kaynatılır
etin durumuna göre daha az yada çok olabilir, piştiğini anlamak için tadına bakın, tuz pişmeğe yakın eklenir.
Etin piştiğinden emin olduktan sonra, başka bir tencereye bir süzgeç yardımı ile suyu süzülür, etler soğumaya bırakılır.
Akşamdan ıslatılan nohut suyu dökülür biraz yıkanır et suyunun içine konur
pişene kadar kaynatılır 10 15 dakika kadar, ama yinede tadına bakın piştiğine emin olun
Nohut piştikten sonra, suyu başka bir kaba boşaltılır et suyu bir kenarda bırakılır nohutun üzerine 6 çay bardağı, pilavlık bulgur koyulur hemen ardından kenarda duran et suyundan bulgurun üzerine
15 çay bardağı ölçülüp iyice karıştırılır, kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı hava alacak şekilde konur ve kesinlik karıştırmadan suyunu çekene kadar kaynatılır.
( Ben normalde nohut piştikten sonra suyunu süzmem ve suyu ölçmem göz kararı yaparım ama yeni yapacaklar için ölçtüm daha garanti olsun diye )
2 Tane soğan ince doğranır, bir tavaya konur üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir, ocağa alınır soğanlar pempeleşene kadar pişirilir pişen soğan, suyunu tam çekmiş olan bulgurun üzerine dökülür
Hemen ardından 1 çay bardağı zeytinyağı elenir iyice karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır 5 10 dk demlenmeye bırakılır
Etler didiklenir
Tercihe göre tencerenin içinde pilavla karıştırılabilir yada servis tabağına pilavın üzerine koyulabilir pilav hazır. Yanında közlenmiş biber tavsiye ediyorum ben tavada közledim...
Afiyet olsun : )
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder