MALZEMELER
- 500 gr kıyma
- 2 Tane kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- HAMURU İÇİN
- 6 7 Su bardağı un
- 1 Yemek kaşığı susam
- 1 Yemek kaşığı çörekotu
- 1 Tatlı kaşığı çekilmiş rezene
- Tuz, su ve maya
- Maya yaş veya kuru kullanılabilir, ben yarım paket yaşmaya kullandım
HAZIRLANIŞI
İlkin hamuru hazırlanır, un yoğurma kabına alınır üzerine susam çörekotu, rezene, tuz ve maya eklenir su ile iyice yoğurulur, yumuşak kıvamlı hale gelecek, hamurun üzerini streç film ile kapatılır ve mayalanıp kabarmaya bırakılır 15 20 dakika.
İÇ HARÇ İÇİN
Kıyma tavanın içinde çok az yağla sotelenir,suyu tam çekene kadar, ince doğranmış soğanlar kıymanın üzerine eklenip pişirilir isteyen biraz pul biber ekler piştikten sonra karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alınır iç harç hazır hale gelir.
Kabarıp iyice mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sıvıyağ ben zeytinyağı kullandım yardımı ile açılır içine iç harçtan bir kaşık koyup kenarları iyice kapatılır ve kızgın yağda kızartılır bu işlem malzemeler bitene kadar devam edilir (hamur artarsa boş pişi yapılabilir yada hamuru buzdolabı poşetine koyup daha sonra kullanmak için saklanabilir)
Kıymalı pişiler yenmeğe hazır...
Afiyet olsun... : )
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder