MALZEMELER
- 2 kg patlıcan
- 2 kg kırmızı biber
- 2 baş sarımsak
- 1 demet maydonos
- 1 su bardağı zeytinyağı
- karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranır,
biberlerde doğranıp domateslerle geniş bir tencerede ocakta kaynatılır,15 20 dakika sarımsaklar ince doğranır domateslerin üzerine eklenir iyice karıştırılır.
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur kalın
doğranır karışıma eklenir 5 10 dakika kaynatılır
tuz, karabiber, doğranmış maydonoslar, ve zeytiyağı konur 1 2 dakika daha kaynatılır tencere ocaktan alınır sıcakken blendır yardımı ile karışım çok ince olana kadar çekilir malzemeler bütünleşene kadar, tekrar ocağa alınır en küçüğüne ve kısık ateşte sıcakken cam kavanozlara doldurup kavanozun ağzına bulaşmışsa kağıt havlu ile silip kavanozun kapağı koyulur sıkıca kapatılır kapaklar kesinlikle yeni olmalı kavanozu ters çevirip soğumaya bırakılır.
Ayrıca kovanoza doldurmak istenmezse karışım, blendırda çektikten sonra soğumaya bırakılır buzdolabı poşetlerine doldurup dondurucuda saklanabilir.
Ben birazını öğle yaptım
Sosumuz hazır ister kahvaltıda ekmeğe sürüp yiyin yada banarak veya ızgara çeşitlerinizin yanında meze olarak tüketin...
Afiyet olsun .... : )
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder