TAVADA PEYNİRLİ KÜNEFE
MALZEMELER
- 200 gr ince kıyılmış tel kadayıf
- 100 gr künefe peyniri (tuzsuz peynir)
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Şerbetin hazırlanışı : 1 bardak su ile 1 bardak şeker derin bir kapta kaynadıktan 7 dk sonra şerbet hazır hale gelir. Ocaktan alınır
Künefe : Tereyağı tavanın içinde eritilir tel kadayıfın üstüne dökülür ve iyice karıştırılır. Tel kadayıfın yarısı tavaya eşit şekilde dağıtılır. Peynir ufalanır ve kadayıfın üstüne dökülür. Kalan kadayıf peynirin üstüne eşit şekilde dağıtılır ve künefe pişirilmeye hazır. Ocağın üstünde 15 dk kadar sürekli çevirilerek pişirilir. Alt tarafı piştikten sonra ters çevirilir.
Diğer tarafı ise 7-8 dakikada pişer. Şerbet künefe sıcak iken dökülür. Künefe yenmeye hazır.
Afiyet olsun...:)
Videolu anlatım: @hataydamaktadi instagram hesabımda
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder