26 Ağustos 2016 Cuma

EV YAPIMI DOĞAL TURŞU (SİRKESİZ)

EV YAPIMI DOĞAL TURŞU (SİRKESİZ)

  • 2 kg ince taze salatalık
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet yeşil nane
  • 5 tane asma yaprağı
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 adet limon (1 tanesi suyu sıkılıp tuzlu suya eklenecek)
Tuzu için;
  • 3 lt su
  • Bir su bardağının 3/4'ü salamura tuz
  • 1 tane limonun suyu

HAZIRLANIŞI


  • Salatalık büyüklüğüne göre iki veya üç parçaya bölünür
  • Yan taraflarından bıçakla birer kesik açılır
  • Asma yaprakları yarı yarıya olacak şekilde doğranır

Kavanozun içine aşağıdan yukarıya doğru diziliş sırası;



*Asma ve nanenin yarısı
*Nohut
*Bulgur
*Sarımsağın yarısı
*Salatalık
*Sarımsağın yarısı
*Nanenin yarısı
*Son olarak önceden hazırlanmış tuzlu su ve limon karışımı üzerine eklenir
*Turşu 3 gün buzdolabı dışında bekletilir.Daha sonra buzdolabına atılır ve bir hafta sonra yenilebilir.

Bir sorunuz olursa yorum olarak yazabilirsiniz.




Afiyet olsun.. :)

İnstagram hesabım: @hataydamaktadi


                                                                     










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder