EV YAPIMI DOĞAL TURŞU (SİRKESİZ)
- 2 kg ince taze salatalık
- 1 baş sarımsak
- 1 demet yeşil nane
- 5 tane asma yaprağı
- 1 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 2 adet limon (1 tanesi suyu sıkılıp tuzlu suya eklenecek)
- 3 lt su
- Bir su bardağının 3/4'ü salamura tuz
- 1 tane limonun suyu
HAZIRLANIŞI
- Salatalık büyüklüğüne göre iki veya üç parçaya bölünür
- Yan taraflarından bıçakla birer kesik açılır
- Asma yaprakları yarı yarıya olacak şekilde doğranır
Kavanozun içine aşağıdan yukarıya doğru diziliş sırası;
*Asma ve nanenin yarısı
*Nohut
*Bulgur
*Sarımsağın yarısı
*Salatalık
*Sarımsağın yarısı
*Nanenin yarısı
*Son olarak önceden hazırlanmış tuzlu su ve limon karışımı üzerine eklenir
*Turşu 3 gün buzdolabı dışında bekletilir.Daha sonra buzdolabına atılır ve bir hafta sonra yenilebilir.
Bir sorunuz olursa yorum olarak yazabilirsiniz.
Afiyet olsun.. :)
İnstagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder