27 Ağustos 2016 Cumartesi

BABAGANNUŞ (ABAGANNUC) TARİFİ - HATAY MEZESİ

BABAGANNUŞ (ABAGANNUC) TARİFİ-HATAY MEZESİ

Malzemeler

  • 3 kemer patlıcan
  • 3 orta boy domates
  • 5 tane biber (kırmızı veya yeşil)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patlıcan ,domates ve biber 220 derece fırında 30-40 dk pişirilir. Piştikten sonra kabukları soyulur. Bir bıçak yardımıyla hepsi ince ince kıyılır. En son üzerine sarımsak, tuz, limon suyu ve yeteri kadar zeytinyağı eklenir.




Yapması kolay aynı zamanda çok lezzetli bir Hatay klasiği olan bir meze.
                                       
Afiyet olsun...:)

VİDEO: @hataydamaktadi İNSTAGRAM HESABIMDA 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder