3 Şubat 2017 Cuma

FIRINDA BAGET

                        FIRINDA TAVUK  BAGET

              MALZEMELER


  • 12 Adet baget (derisi alınmamış olacak)
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 Yemek kaşığı domates salçası
  • 4 Diş sarımsak
  • 1 Kahve fincanı  zeytinyağı
  • 1 Kahve fincanı su
  • Tuz. Karabiber. Kimyon. Kekik


        HAZIRLANIŞI


Bagetler derin bir kaba alınır, üzerine süreceğimiz sosu hazırlanır.

Bir kasenin içine iyice ezilmiş sarımsak koyulur, ardından geriye kalın bütün malzemeler eklenir ve salçalar iyice malzemelerle  bütünleşene kadar karıştırılır.

Sos bagetlerin üzerine dökülür ve bagetlerin her parçası sosa  iyice bulanır.

Üzeri yağlı kağıt serili fırın tepsisine bagetler teker teker derisi üste gelecek şekilde aralarında biraz mesafe bırakarak dizilir.

Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 30 40 dk kadar( herkesi fırını aynı sürede pişirmez siz kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.)

Pişen tavuk bagetleri servise hazır...

(Derisini sevmeyen yada yiyemeyen üzerinden sıyırıp derisiz yiyebilir, ama mutlaka derisi ile pişirin)


AFİYET OLSUN... : ) Instagram hesabım: @hataydamaktadi 

Bagetin yanında, güzel bir mevsim salatası ve  mezeler tüketebilirsiniz tabi başka mezelerde yapabilirsiniz küçük bir öneri















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder