FIRINDA TAVUK BAGET
MALZEMELER
- 12 Adet baget (derisi alınmamış olacak)
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 Yemek kaşığı domates salçası
- 4 Diş sarımsak
- 1 Kahve fincanı zeytinyağı
- 1 Kahve fincanı su
- Tuz. Karabiber. Kimyon. Kekik
HAZIRLANIŞI
Bagetler derin bir kaba alınır, üzerine süreceğimiz sosu hazırlanır.
Bir kasenin içine iyice ezilmiş sarımsak koyulur, ardından geriye kalın bütün malzemeler eklenir ve salçalar iyice malzemelerle bütünleşene kadar karıştırılır.
Sos bagetlerin üzerine dökülür ve bagetlerin her parçası sosa iyice bulanır.
Üzeri yağlı kağıt serili fırın tepsisine bagetler teker teker derisi üste gelecek şekilde aralarında biraz mesafe bırakarak dizilir.
Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 30 40 dk kadar( herkesi fırını aynı sürede pişirmez siz kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.)
Pişen tavuk bagetleri servise hazır...
(Derisini sevmeyen yada yiyemeyen üzerinden sıyırıp derisiz yiyebilir, ama mutlaka derisi ile pişirin)
AFİYET OLSUN... : ) Instagram hesabım: @hataydamaktadi
Bagetin yanında, güzel bir mevsim salatası ve mezeler tüketebilirsiniz tabi başka mezelerde yapabilirsiniz küçük bir öneri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder