12 Ocak 2017 Perşembe

ARAP KEBABI

                                ARAP KEBABI

         MALZEMELER


  • 1 kg ince kuşbaşı et (dana yada kuzu)
  • 2 baş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yeşil 1 kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz. karabiber.  1 tatlı kaşığı pul biber
  • zeytinyağı (1 kahve fincanı kadar)
  • yarım demet maydanoz

          HAZIRLANIŞI

Etler geniş ve derin olmayan bir tencereye yada tavaya alınır,üzerine zeytinyağı eklenir, ocağa konulur  önce yüksek ateşte 5 dk kadar mühürlenir sonra orta ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir,suyunu çeken etlerin üzerine soğan, sarımsak ve tuz eklenir soğanlar yumuşayıncaya kadar sık sık karıştırılır,yumuşayan soğanların üzerine biberler eklenir  1 2 dk sotelenir hemen ardından domates salçası ve pul biber eklenir 3 4 dk kada rsık sık karıştırarak (salça yanmasın diye) kavrulur  hemen ardından 1 su bardağı su eklenir,(et sertse daha fazla su eklemek lazım)
tencerenin kapağı hafif hava alacak şekilde kapatılır ve pişmeye bırakılır.(20 25 dk kadar etin sertliğine göre) Piştikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz ve karabiber eklenir ve artık
arap kebabı servise hazır

AFİYET OLSUN...  : )   Instagram hesabım @hataydamaktadi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder