21 Ocak 2017 Cumartesi

ANTAKYA USULÜ PATATESLİ KÖFTE

      ANTAKYA USULÜ PATATES KÖFTESİ


              MALZEMELER


  • 8 Adet patates
  • 5 Çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 Yemek kaşığı biber salçası
  • 2 Soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • Biraz fesleğen, biraz kimyon ve tuz  
  • 1/2 Maydanoz

BANMAK İÇİN MALZEMELER

  • 500 gr kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz,karabiber


         HAZIRLANIŞI
Patates yıkanır ve kabukları soyulmadan haşlanır, pişince kabukları soyulur iyice ezilir ve daha sonra bulgura eklemek için kenarda bekletilir.

 (Köfteyi banmak için )500 gr kıyma ve  yemeklik doğranmış 2 kuru soğan  bir tava veya derin olmayan bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile pişirilir, piştikten sonra karabiber eklenir.

Bulgur sıcak su  ile ıslatılır biber salçası ,fesleğen,kimyon, çok az tuz eklenir ve şişmesi için 5 10 dakika bekletilir.

Bulgurun şişmesini beklerken 2 tane soğanı yemeklik doğrayıp az tuzla tavada 1 çay bardağın yarısı zeytinyağı koyulur ve soğan pembeleşene kadar  kavrulur.

Şişen bulguru yoğurmaya başlayalım, bir kabın içine su koyalım ara ara sudan azar azar alıp yoğuralım 7 8 dk kadar.
Patates eklenir iyice yoğurup bulgurla bütünleşsin hemen ardından kavurduğumuz soğan ve kalan zeytinyağı ve ince doğranmış maydanoz ekleyip iyice karışana kadar yoğurulur ve artık patatesli köftemiz hazır kıymayla istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz...




(verdiğim ölçü 6 porsiyon)




                               AFİYET OLSUN... : )  Instagram hesabım @hataydamaktadi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder