21 Aralık 2016 Çarşamba

PATATES PÜRESİ VE HİNDİ SOTE

          PATATES PÜRE VE HİNDİ SOTE

         MALZEMELER


  • 500 gr hindi göğüs eti
  • 5 adet patates
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • 1 adet yeşil acı biber (ben samandağ biberi kullandım)
  • 1 kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • yazın yaptığım konserve domates 3 yk
  • 1 tk kırmızı pul biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 yk tereyağı
  • 2 yk sıvıyağ
  • 1 yk un
  • 1 kahve fincanı süt (yoğurtta olabilir ölçü sütle aynı)   
  • karabiber,kimyon ve tuz



             HAZIRLANIŞI


            İLK ÖNCE PÜRE HAZIRLANIR

5 adet patates haşlanır püre haline getirilir, üzerine tuz,karabiber,kimyon,bir avuç kadar 

rendelenmiş kaşar peynir,1 yk un,1 yk tereyağı, 1yk sıvı yağ ve süt püreye eklenir iyice

 karıştırılır ve püreyi hafif yağladığımız borcam tepsiye yayılarak açılır,püre tepsinin

 kenarlarına bir santim kadar yukarı doğru açılır, havuz görünümlü olacak şekilde bu şekilde bırakıp hindi soteyi yapmaya başlıyoruz.


Hindi göğüs etini küp doğrayıp geniş bir tavaya alıyoruz üzerine az tuz ve bir çay bardağı kadar su ekleyip ocağa alıyoruz,kaynayınca orta derece ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir.

Suyunu çeken etin üzerine  sıvıyağ ve bir tk kadar tereyağ konur karıştırılır hemen ardından dörde bölünmüş ve doğranmış soğan ile pul biber eklenir karıştırılır

Hemen ardından sırasıyla sarımsak, biber ve en son domates eklenir 8 10 dakika kaynatılır  ocaktan alınır karabiber eklenir patates püresinin üzerine dökülür iyice yayılır ve 220 önceden ısıtılmış fırında  20 dk kadar pişirilir




 fırından alınır üzerine rendelenmiş peynir  serpilir ve 5 dk kadar daha fırında pişirilir  peyniri eriyince fırından alınır ve artık yemeğimiz sofraya gitmeye hazır hale geliyor ( daha önce mantarda eklemiştim dahada güzel oluyor bu sefer ben koymadım)




      AFİYET OLSUN ... : )  Instagram hesabım @hataydamaktadi










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder