4 Aralık 2016 Pazar

BİBERLİ EKMEK

BİBERLİ EKMEK  

MALZEMELER

 HAMURU İÇİN

  • 500 ml süt 
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 Su bardağı su
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Paket maya elinizde hangisi varsa
  • Un
 (ben unun 3/2 sini kepekli kullandım tercih sizin)

İÇ MALZEME

Yazın yaptığım biber sosundan kullandım ve üzerine bir kaşık biber salçası ekledim,sizin sosunuz yoksa biber salçası kullanılır.

1 Baş soğan çok ince doğranmış

Susam,siyah susam,kekik, kimyon,zeytinyağı ve tuz
bütün malzemeler üst üste koyulup karıştırılır ve iç harcımız hazır hale gelir

HAZIRLANIŞI

İlk önce hamuru yoğurup kabarmaya bırakıyoruz yaklaşık bir saat gibi

Kabaran hamurdan mandalina  büyüklüğünde bezeler alıp 15 20 dk bekletiyoruz

Zeytinyağı yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılır üzerine bir kaşık iç harçtan koyup üzerine yayılır, bu işlem tüm bezeler bitene kadar devam edilir. Hepsini bitince fırını ısıtmak için açılır 170 dereceye ayarlanır, fırın tam ısınınca ilk yaptıklarımızla başlayıp hepsini pişirmeye devam edelim ve pişince biberli ekmekler yenmeye  hazır hale gelir.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       AFİYET OLSUN... : )   İnstagram hesabım @hataydamaktadi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder