BİBERLİ EKMEK
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 500 ml süt
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1/2 Su bardağı su
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 4 Yemek kaşığı şeker
- 1 Paket maya elinizde hangisi varsa
- Un
İÇ MALZEME
Yazın yaptığım biber sosundan kullandım ve üzerine bir kaşık biber salçası ekledim,sizin sosunuz yoksa biber salçası kullanılır.
1 Baş soğan çok ince doğranmış
Susam,siyah susam,kekik, kimyon,zeytinyağı ve tuz
bütün malzemeler üst üste koyulup karıştırılır ve iç harcımız hazır hale gelir
HAZIRLANIŞI
İlk önce hamuru yoğurup kabarmaya bırakıyoruz yaklaşık bir saat gibi
Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp 15 20 dk bekletiyoruz
Zeytinyağı yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılır üzerine bir kaşık iç harçtan koyup üzerine yayılır, bu işlem tüm bezeler bitene kadar devam edilir. Hepsini bitince fırını ısıtmak için açılır 170 dereceye ayarlanır, fırın tam ısınınca ilk yaptıklarımızla başlayıp hepsini pişirmeye devam edelim ve pişince biberli ekmekler yenmeye hazır hale gelir.
AFİYET OLSUN... : ) İnstagram hesabım @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder