ISPANAKLI ÇÖKELEKLİ SAC BÖREĞİ
MALZEMELER
- 1 Kg ıspanak
- 500 gr taze çökelek (sürk) ( ben 3 tane topak çökelek kullandım) elinizde hangisi varsa onu kullanabilirsiniz
- 2 Baş kuru soğan
- 1 Demet maydanoz
- 2 Yemek kaşığı pul biber (acı tatlı sizin tercihiniz) veya pul biber yerine 1 yemek kaşığı biber salçası kullanabilirsiniz
- 1 Yemek kaşığı kekik
- 1 Yemek kaşığı fesleğen (reyhan)
- 1 Çay kaşığı kimyon
- 1 Çay kaşığı rezene
- 1 Su bardağı zeytinyağ
HAMURU İÇİN
- Un
- Tuz
- Su
- 1 Tatlı kaşığı maya
HAZIRLANIŞI
Ispanak yıkanır doğranır, kaynayan suda 1.2 dk haşlanır suyu süzülür ve ellerimizle sıkarak suyunu tam bırakması sağlanır.
Soğan ince doğranır üzerine tuz,pul biber yada biber salçası,fesleğen,kekik,kimyon ve rezene ekleyip elimizle iyice ovuyoruz soğan biraz yumuşayana kadar.
Üzerine çökelek,maydanoz ve ıspanak eklenir malzemeler iyice harmanlanır ve en son zeytinyağ ekleyip(zeytinyağı az gelirse biraz daha eklenebilir) iç harç hazır hale gelir.
Hamur yoğurulur 5.10 dk bekletip börekleri yapmaya başlanır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oklava ve un yardımı ile yuvarlak ve ince açılır, bir kenarına bir kaşık iç harçtan koyup açtığımız hamurun yarısına kadar dağıtılır ve diğer yarısı kapatıp kenarlarını sıkıca bastırıyoruz kenarlarını herhangi bir aletle kesiyoruz varsa sac tavada yoksa teflon tavada pişirilir, malzemeler bitene kadar devam edilir.
AFİYET OLSUN... : ) Instegram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder