BELEN TAVA
MALZEMELER
- 1 kg Kuzu but kemiksiz kuşbaşı (dana eti olabilir)
- 2 Kuru soğan
- 2 Kırmızı biber
- 2 Yeşil biber
- 4 Adet domates
- 1 Kahve fincanı zeytinyağı
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Baş sarımsak
- Tuz. Karabiber. Kekik
- Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Kiremit tavanız varsa onu tavsiye ederim yoksa benim yaptığım gibi fırına giren her tepsi olur.
Tepsinin içine etler koyulur üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı eklenir iyice harmanlanır tepsinin her tarafına yayılır.
Sırasıyla önce biberler küp doğranır etlerin üzerine dizilir ardından soğanlar ve sarımsak küp doğranır biberlerin üzerine dizilir, hemen üzerine domatesleri rendeleyip en üstte koyulur ardından bir kasenin içinde salça bir kahve fincanı kadar suyla sulandırılır domateslerin üzerine dökülür, karabiber,kekik,tuz ve tereyağı ekleyip üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden 220 derecede ısınmış fırında, 40 dakika pişirilir. 40 Dakika pişirdikten sonra yağlı kağıdı üzerinden çıkarıp 10 dk kadar daha pişirilir. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Artık Belen Tava sofrada yerini almak için hazır hale gelir...
Afiyet Olsun... : ) Instagram hesabım: @hataydamaktadi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder