4 Nisan 2017 Salı

PİDELİ KÖFTE

PİDELİ KÖFTE


MALZEMELER

KÖFTE İÇİN


  • 500 gr çift çekilmiş orta yağlı kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

TABANI İÇİN

  • 1 Adet pide
  • 1 Fincan zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı kırmızı pul biber

ÜZERİ İÇİN


  • 1 Kase yoğurt
  • 4 Diş sarımsak
  • Kuru nane



HAZIRLANIŞI


Eti yoğurmak için bir kaba koyulur, tuz ve karabiber  eklenir iyice yoğurulur, misketten biraz büyük parçalar alıp yuvarlanır, 180 derece fırında 20 dk pişirilir (arzu eden köfteleri yağda kızartabilir)


Köfteleri fırına koyup hemen diğer işlemlere koyuluyoruz.

İlk önce sarımsakları iyice ezip yoğurda ekleyip sarımsaklı yoğurdu hazır hale getirip kenara bırakıyoruz.

Hemen ardından pideyi bıçak yardımı ile kesip küçük karelere bölünür.

Bir tavanın içine zeytinyağı ve tereyağ koyulur ocağa alınır, içine pul biber eklenir yağ ısınınca karelere bölünen pide yağın içine koyulur ve devamlı karıştırarak pidenin bütün yağı çekmesi sağlanır, pide çok sertleşmeden biraz kızarınca servis edilecek tabağa alınır, pişen köfteler fırından alınır ve pidenin üzerine yerleştirilir üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir, kuru nane serpilir ve pideli köfte servise  hazır hale gelir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder